22.11.2017

Lumo-valofestivaali

"Ranskalaisen Louxor Spectacle -ryhmän installaatio The Whale muuttaa kaupungin pääkirjastoa ympäröivän vesistön hämmentäväksi surreaaliseksi maisemaksi. Valtamerten uljas nisäkäs ilmestyy luonnollisessa koossaan silmiemme eteen aivan kaupungin ydinkeskustan läheisyydessä."




Valoa: "Teos loihtii puistoon tilallisen, labyrinttimaisen installaation, joka on kaunis lyhtymäinen rakennelma kaukaa katsottuna, mutta tarjoaa läheltä tarkasteltuna myös uutta tutkittavaa. Kerroksellinen valon ja varjon leikki luo unenomaisen ympäristön, jossa sisäisen ja ulkoisen todellisuuden kohtaaminen tuntuu olevan lähellä."


"Oulun Energia Urakointi Oy juhlistaa 100-vuotiasta Suomea gobovaloteoksillaan. Lähikouluilla järjestettiin kuvakilpailu Suomi 100 -vuoden teemalla ”Yhdessä”. Voittajiksi Ahtisaaren aukion gobovaloteokseen valikoitui kolme työtä. Kilpailuun osallistuneita muita töitä nähdään Oulun energian Valoa-tapahtumassa, Oulun Energian nettisivuilla sekä muissa markkinointikanavissa."

"Avatar on teos, jossa ihminen muuttuu avatariksi, kuvalliseksi hahmoksi, joka kohtaa muiden ihmisten avataria reaaliaikaisesti Oulun kadulla. Tässä teoksessa katsojan kuva muuttuu värikkääksi neon-hahmoksi kaupan ikkunaan luotuun virtuaalimaailmaan, jossa se kohtaa viereisen korttelin ihmisten heijastumia. Avatar on vaikeasti määriteltävä, mutta hauska kokemus."



"Colours on brittiläissyntyisen, nykyisin Oulun Varjakassa asuvan John Collingswoodin toteuttama yhteisöllinen installaatio, jonka materiaalina on käytetty koululaisten videoita. Oppilaat ovat kuvanneet työnsä yhden sateenkaaren väreistä valitun väriteeman pohjalta. Teos toteutetaan projisointitekniikalla ja näytöillä Kulttuuritalo Valveella."


"Colored Mosaic on vuorovaikutteinen installaatio, jonka taiteelliseen toteutukseen myös yleisö voi osallistua värittämällä Oulun kaupungintaloa valolla ja kuvioin. Teoksen aiheet ovat peräisin suomalaisesta kulttuurista. Tämä värikylläinen ja hätkähdyttävä valoteos avaa aivan uuden tavan katsoa tuttua rakennusta. Teoksen toteuttaja on portugalilainen OCUBO, jonka töitä ollut esillä lukuisilla merkittävillä valofestivaaleilla eri puolilla maailmaa."


Lauantaina kävin tosiaan Oulun Lumo-valofestivaaleilla, mistä puhuinkin viime postauksessakin. Mukana siellä minun lisäksi siellä oli myös äiti, kaksi pikkuveljeäni, pikkusiskoni sekä hänen kaverinsa. Lumo oli mielestäni ihan kiva tapahtuma, mutta ei silti ihan vastannut odotuksiani. Varsinkin puutteellinen opastus vei hieman makua tapahtumasta, sillä emme löytäneet kaikkia teoksia, mitä olisimme halunneet nähdä. Lisäksi Oulussa oli todella kylmä tuulen takia, koska en näköjään vieläkään osaa pukeutua kunnolla Oulun tuuleen vaikka oon siellä koulua käynyt jo useamman vuoden... Muuten Lumo oli oikein mukava tapahtuma, ja ne teokset mitä nähtiin oli kyllä upeita. Ehdottomasti osallistun tapahtumaan myös ensi vuonna, jos se järjestetään ja maisemissa olen! 

Oletteko te käyneet Lumossa tai muussa vastaavasssa tapahtumassa?

4 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia!

    ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Ihanan talvisia kuvia! Näin muutaman postauksen selattuani on turvallista sanoa, että ihanan tasalaatuista valokuvausjälkeä tää sun blogi täynnä ja kivoja aiheita kuvilla. Ja tykkään tosi paljon tästä sun simppelistä ja nätistä ulkoasusta, tuo bannerissa ja teksteissä esiintyvä vaaleanpunainen väri tuo kivaa piristystä ja korostusta! Ps. Tosi söpö tuo koira mikä on vilahtanut muutamassa postauksessa ♥.

    Written by Neea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua miten ihana kommentti, sait todellakin hymyn huulille <3 Hurjan iso kiitos! Ja Noppa on kyllä todellakin söpö koira <3

      Poista