18.9.2017

Syksy

Syksy.


Syksy tuo tullessaan jatkuvat sateet, pimeyden, kylmyyden ja harmauden. Stressin koulun ja ylioppilaskokeiden takia. Koira tuo joka kerta ulkoa tullessaan mukanaan ainakin kilon hiekkaa ja ihan liian paljon roskaa. Valkoinen, pitkäkarvainen pikkukoira ja Suomen säät ei ole kovinkaan hyvä yhdistelmä.


Syksy tuo tullessaan myös luonnon värikkyyden, kun se valmistautuu talvea varten. Lehdet hehkuvat pian kaikissa mahdollisissa ihanissa väreissä ja leijailevat sitten hiljalleen maahan jääden siihen lepäämään. Ainakin siihen asti, että jokin pieni siili tulee ja kerää ne kasaan tehden niistä mukavan pesän talvea varten.


Syksy tuo tullessaan myös ne ihanat illat, jolloin voi käpertyä sohvan tai sängynnurkkaan viltin ja kuuman kaakon kanssa. Voi sammuttaa valot ja sytyttää kynttilöitä valaisemaan ja tuomaan tunnelmaa. Syksyn tunnelmaa.

Syksyllä ilmojen viilentyessä voi taas kaivaa esiin kaikki ihana lämpimät hupparit, colleget ja neuleet, joiden avulla voi suojautua kylmältä. Käsiin voi pistää lapaset ja pipon päähän, jos huvittaa. Hupullakin pärjää, ainakin vielä. Takkikin pitää heittää niskaan ulos lähtiessä, enää ei tarkene pelkällä t-paidalla tai pitkähihaisella. Kaulaan voi kietoa huivin lämmittämään. 

Sellainen on syksy.

3 kommenttia:

  1. Syky on ihana ♥ Ja upeita noi pihlajanmarjakuvat! Oon aatellut tehdä tänä vuonna pihlajanmarjahyytelöä, saa nähdä miten onnistuu :D

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Syksy on kyllä ihana jos vaan muistaa miettiä niitä hyviä puolia eikä vaipua masennukseen kun sataa ja on pimeää :D Toivottavasti onnistuu!

      Poista
  2. Tyylikäs postaus♥

    https://jasukuvaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista