26.1.2018

My furry friend -tag

Hei ja tervetuloa ensimmäiseen postaukseen uudessa osoitteessa, toivottavasti löysitte hyvin perille! Lupailinkin viime postauksessa uutta postausta ihanasta karvakasastani a.k.a Nopasta, nimittäin ajattelin esitellä Nopan teille paremmin tällaisen tagin muodossa, joka kulkee tuon My furry friend tag -nimen lisäksi nimellä Pet tag. Nyt pääsette tutustumaan valkoiseen söpöläiseeni hieman muutenkin kuin pelkkien kuvien kautta!

1. Minkä niminen lemmikkisi on ja mitä lempinimiä sillä on?
Lemmikkini nimi on niinkin hieno kuin Muguiris Sherkan, Nopaksi kutsutaan! Lempinimiä on Noppis, Nobba, Nope, Nobe ja kaikki mahdolliset sen nimestä taivutettavat muunnokset :D Noppis on varmaan eniten käytössä pienempien sisaruksieni toimesta, itse tykkään Nobe- ja Nobba -nimistä.

2. Mikä eläin lemmikkisi on ja mitä rotua?
Noppa on koira, jos jollekulle se ei vielä selväksi ole tullut sen vilahdellessa blogissa! Rodultaan se on Coton de Tuléar, joskus tosi harvoin rodusta käytetään myös nimitystä Madagaskarin kuninkaallinen koira rodun taustan takia. Puolivillit Cotonit on siis Madagaskarin saarella koulutettu paikallisen yläluokan seurakoiriksi, eikä 1900-luvulle asti tavalliset ihmiset saaneet omistaa Coton de Tuléareja.

3. Miten sait lemmikkisi ja kuinka kauan sinulla on ollut lemmikkisi?
Noppa saapui meille Espanjasta asti sen toisen omistajan hakemana 23.3.2015, eli Noppa on pian asustellut meillä kolmen vuoden ajan. Noppa on sijoituskoira, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että Noppa on kuin omani, mutta se on kahden kennelin omistuksessa ja sitä käytetään jalostuksessa pentujen isänä! Nopan sain noin vuoden päästä siitä, kun vanhempani viimein lupasivat että meille voidaan ottaa koira asumaan sisälle.

4. Milloin lemmikkisi on syntynyt ja minkä ikäinen se on tällä hetkellä?
Noppa on syntynyt 17.1.2015 eli se täytti ihan vasta kolme vuotta! Tällä hetkellä se on kolmen vuoden ja yhdeksän päivän ikäinen.

5. Millaisista leluista lemmikkisi pitää? Mitkä ovat lemmikkisi lempiherkut?
Noppa tykkää eniten pehmoleluista, sen lempilelu on Ikeasta ostettu mäyräkoira-pehmolelu jota kutsun nimellä Mäykky. Nopan lempiherkkuja on melkein kaikki mitä se saa syödä, sillä Noppa ei voi syödä läheskään kaikkia herkkuja tai muutakaan ruokaa vilja-allergian takia. Ihan lemppareita kuitenkin taitaa olla Hau-Hau Championin kanafileetikut!

6. Onko lemmikilläsi jotain hauskoja/outoja luonteenpiirteitä?
No ainakin hauska tapa on se, että Noppa aina pyyhkii suupieliensä viiksikarvansa mattoon syömisen jälkeen ja mitä maukkaampaa se ruoka Nopan mielestä se oli, sitä kauemmin se kuonoaan mattoon pyyhkii. Joskus se myös nuolee rintakarvansa kuin kissa syömisen jälkeen!

Lisäksi nämä ei ihan luonteenpiirteistä varmaan mene, mutta Noppa ääntelee todella paljon myös muutenkin kuin haukkumalla (mitä se harrastaa välillä vähän liikaakin!) , se nimittäin vinkuu ihan tosi paljon varsinkin leikkiessä ja sen halutessa jotain. Noppa myös tuntuu tietävän arvonsa ihan harvinaisen hyvin eikä mulla myöskään kovin usein jää epäselväksi, mitä se oikein haluaa.

7. Onko sinulla ja lemmikilläsi jotain hauskaa muistoa?
Nyt mulle tulee mieleen syksyltä se lenkki, kun Noppa päätti yhtäkkiä ensimmäistä kertaa elämässään uida vapaaehtoisesti ja suoritti sen hyppäämällä uimaan likaiseen ojaan! Siinä tilanteessa en oikein tiennyt, että pitäisikö itkeä vai nauraa kun valkoinen koira muuttuu ruskeaksi, mutta nyt tapaus kyllä lähinnä naurattaa!
 
8. Mtä ystävyytesi lemmikin kanssa kanssa merkitsee sinulle?
Ihan sanoinkuvailettoman paljon! Noppa on mulle maailman tärkein ja rakkain otus enkä todellakaan osaa enää kuvitella eläväni ilman sitä ♥

9. Mikä on suosikki ajanviete lemmikkisi kanssa?
Meidän lempparipuuhaa on varmaankin pitkät lenkit varsinkin auringonlaskun aikaan niin, että Noppa saa kipittää vapaana ja minä tulen perässä nättejä maisemia ihaillen! Tykätään me myös ottaa rennosti, leikkiä ja chillata sängyllä, mutta on se ulkoilu varmaan se ihan ykkösjuttu.

10. Harrastatko lemmikkisi kanssa jotain? Haluaisitko harrastaa?
Me ollaan harrastettu näyttelyissä käymistä lähinnä kesäisin meidän lähistöllä Nopan matkapahoinvoinnin takia, mutta se harrastus on nyt tauolla kun Nopalla on lyhyempi turkki. Agilityä haluaisin joskus kokeilla, se kuulostaa ja näyttää niin kivalle kun me molemmat tykätään vauhdista!

11. Onko sinulla aiemmin ollut lemmikkiä?
On ollut. Meillä on ollut kolme kääpiöhamsteria nimiltään Sissi, Jeppe ja Luihu, joista Jeppe oli minun omani. Meillä on ollut myös Kippari ja Vekkuli -nimiset kanit, joista Kippari on edelleen meillä asumassa, Vekkuli jouduttiin myymään kun kanit eivät tulleet kasvaessaan enää toimeen keskenään. Noiden pienempien lemmikkien lisäksi meillä oli ulkona asuva suomenlapinkoira Sisu, joka jouduttiin lopettamaan syksyllä noin 13,5 vuoden ikäisenä.


Mitä tykkäsitte postauksesta? Entä blogin uudesta nimestä ja osoitteesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti